Психологія молодої сім'ї і сімейна криза - Федоренко, Раїса Петрівна; Fedorenko, Raisa P. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2007)
У монографії викладено результати багаторічного дослідження автором психологічних особливостей функціонування молодої сім'ї, виділено критичні періоди в її розвитку, визначено зміст та структуру подружньої адаптації, проаналізовано механізми психічного захисту і форми подолання подружньої кризи. Запропоновано процедуру діагностики адаптованості молодого подружжя, яка може бути використана у практиці консультування осіб, які беруть шлюб, із метою прогнозування факторів ризику, та молодого подружжя з метою запобігання дезадаптованості. Розроблено психокорекційну програму для роботи з кризовими сім'ями. Для практичних психологів, соціологів, викладачів вищих навчальних закладів, а також усіх тих, хто цікавиться проблемами функціонування сім'ї.
Keywords: молоде подружжя; сімейна криза; подружня адаптація; сімейна терапія; психокорекційна програма роботи