Волинський осередок Національної спілки композиторів України. Композитори і музикознавці - Єфіменко, Аделіна Геліївна; Коменда, Ольга Іванівна; Yefimenko, Adelina H.; Komenda, Olha I. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2006)
У посібнику «Волинський осередок Національної спілки композиторів України. Композитори і музикознавці» відтворено панораму культурно-мистецького та науково-дослідного життя Волинського краю у колі музикантів-професіоналів, які отримали всеукраїнське та світове визнання. Посібник знайомить читача з основними правилами, статутом, фактами конкретної діяльності творчої організації – Волинського осередку Національної спілки композиторів України. Вступний розділ посібника охоплює історію волинської професійної культури на сучасному етапі. Подальші розділи містять наступну детальну інформацію: про професійну діяльність митців Волині, які працюють, або раніше працювали у таких навчальних закладах як: Волинський державний університет імені Лесі Українки, Волинське державне училище культури та мистецтв, Рівненський державний гуманітарний університет, Луцьке державне педагогічне училище, про життя і творчість композиторів і музикознавців Волині, зокрема: біографічні відомості, процес творчої еволюції, панорама концертної, наукової, громадсько-суспільної діяльності, хронологічні та жанрові огляди конкретних творів композиторів, хронологічні та жанрові огляди музикознавчих праць.
Wolyner Regionalabteilung des Nationalen Komponistenvereins der Ukraine Komponisten und Musikwissenschaftler
Keywords: композитори; музикознавці; Волинь; культурно-мистецьке життя; Волинський осередок НСКУ; Національна спілка композиторів України (НСКУ); творча організація; творча діяльність