Пропедевтична практика (психолога стажиста) - Мудрик, Алла Богданівна; Розмирська, Юлія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Програма освітнього компонента «Пропедевтична практика (психолога-стажиста)» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за спеціальністю 053 психологія; освітнього ступеня «бакалавр». Метою пропедевтичної практики (психолога стажиста) є оволодіння здобувачами освіти сучасними методами і формами організації діяльності в галузі їх майбутньої професії, формування у них професійних умінь і навичок професійної діяльності, опрацювання прикладних алгоритмів вирішення конкретних завдань, що виникають в різних галузях застосування психологічних знань. Основними завданнями дисципліни є: • засвоєння основних нормативно-правових актів, які регламентують діяльність практичного психолога в установі (організації); • поглиблення знань про функціональні обов’язки та особливості роботи психолога установи (організації); • формування системного уявлення про проведення психодіагностичного обстеження з подальшою обробкою отриманих результатів; • розвиток навичок психотерапевтичної роботи психолога та проведення тематичних бесід, наукових семінарів, лекцій, групових дискусій; • запровадження вмінь налагоджувати ефективний контакт з колективом, взаємодіяти з працівниками установи та клієнтами.
Keywords: пропедевтична практика; психолог стажист