Технології асоціативного навчання молодших школярів: силабус - Слащук, Алла Андріївна (My University, 2020)
У курсі ви дізнаєтеся про новітню методику асоціативних символів як одного з засобів навчання іноземним мовам. Зокрема, ми розглянемо теоретичні та практичні основи розвитку асоціативного мислення та мовленнєвої діяльності молодших школярів. Ви дізнаєтесь яку роль відіграє образне мислення та яким чином сформувати технологію навчання. Ви зрозумієте як урізноманітнити навчальний процес, зробити його цікавим та створювати справжній «театр» у процесі навчання іноземним мовам. Ви навчитесь застосовувати ілюстративні тематичні картинки, схеми, граматичні таблиці, цікаві ігри за допомогою МАС. МАС дозволяє вивчати іноземну мову у цікавій, легкодоступній та жартівливій формі. Він націлений звільнити дітей від постійного нудного заучування нових слів та виразів та перетворити складний процес запам’ятовування лексичного та граматичного матеріалу в розвагу. МАС полегшить процес початкового вивчення іноземної мови.
Keywords: Методика викладання іноземної мови; метод асоціативних символів (МАС); початкова школа; асоціативне мислення; асоціація