Інновація в німецькому політичному дискурсі - Лисецька, Наталія Григорівна; Lysetska, N. G.; Хайдемейєр, Віра Павлівна; Heidemeyer, V. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено мовні інновації сучасної німецької мови, які є засобами поповнення політичного дискурсу. Розкрито суть поняття "неологізм", виокремлено корпус неологізмів основних концептуальних рядів, проаналізовано їх специфіку та інтерконцептуальні зв’язки. The article studies the language innovations of Modern German which are the means of enriching the political discourse. The notion "neologism" is explained as well as the main conceptual rows are singled out and analyzed their specific Character and interconceptual ties.
Innovation in German Political Discourse
Keywords: мовна інновація; концепт; концептуальні ряди; макроконцепт; мікроконцепт; прототип; філери; інтерконцептуальні зв’язки; language innovation; concept; conceptual rows; macroconcept; microconcept; prototype; fillers; interconceptual ties