Структурно-граматична і семантична специфіка присудків у прозових творах Збігнєва Влодзімєжа Фрончека - Мельник, Ірина Анатоліївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У студії комплексно вивчено структурно-граматичні та семантичні вияви присудків на матеріалі прозових творів Збігнєва Влодзімєжа Фрончека. Схарактеризовано предикативний зв’язок на тлі формально-синтаксичної структури простого речення. Досліджено реченнєвотвірну природу присудка відповідно до його формальних та семантичних ознак. З’ясовано структурно- граматичні та семантичні вияви дієслівного присудка. Виявлено та докладно описано складений іменний присудок відповідно до його семантики та структурно-граматичної специфіки. Визначено статус та функційно-семантичні особливості дієслівних зв’язкових компонентів і допоміжних дієслівних форм у структурі складених присудків.
Keywords: формально-синтаксична структура речення; предикативний зв'язок; простий дієслівний присудок; складений дієслівний присудок; складений іменний присудок