Податкова безпека в системі фінансової безпеки держави - Цимбалюк, Ірина Олександрівна (ДВНЗ «ДонНТ», 2013)
Встановлена податкова система та податкова політика є важливими ознаками суверенності держави, що визначають стан її економічної безпеки. На даному етапі розвитку нашого суспільства за умов побудови ринкової економіки і сучасних процесів інтеграції та глобалізації на світовому рівні роль податків у забезпеченні національної економічної безпеки багаторазово зростає, визначаючи актуальність дослідження сутності та підвищення рівня податкової безпеки як однієї з основних її складових.
Keywords: податкова безпека; індикатори податкової безпеки; податковий ризик