Теоретичні аспекти соціально-етичного маркетингу - Милько, Інна Петрівна; Федорчук, Іванна Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У статті визначено теоретичні аспекти соціально-етичного маркетингу. Проаналізовано трактування поняття «соціально-етичний маркетинг» закордонними та вітчизняними науковцями. Розглянуто основні переваги концепції соціально-етичного маркетингу, які реалізуються через його сучасні функції. Визначено цілі та принципи соціально-етичного маркетингу. Охарактеризовано напрями застосування соціально-етичного маркетингу. Представлено сфери економічної діяльності, у яких застосування соціально-етичного маркетингу є особливо важливим. Розглянуто переваги, позитивні і негативні наслідки застосування соціально-етичного маркетингу в системі державного управління.
Keywords: соціально-етичн маркетинг; соціальний маркетинг; етичний маркетинг; соціально-відповідальний маркетинг; 339.138:316.42