Фольклор як джерело етнопсихології: О. Бодянський про специфіку української словесності - Яблонська, Ольга Василівна; Yablonska, Оlga V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано роль фольклору як джерела етнопсихологічних спостережень на матеріалі досліджень О. Бодянського, зокрема розглянута магістерська дисертація «О народной поэзии славянских племен» (1837) у світлі здобутків фольклористичного преромантизму та романтичної естетики.The author analyses the role of folklore as a source of ethno-psychological observations made on the basis of O. Bodiansky research materials, specifically the masters diploma paper “On the peoples poetry of the Slavic tribes” (1837), with regards to the achievements of folkloristic pre-romanticism and romantic esthetics.
Folklore as the source of ethno-psychology: O. Bodiansky about the specifics of the Ukrainian literacy
Keywords: фольклор; етнопсихологія; фольклористичний преромантизм; романтизм; folklore; ethno-psychology; folkloristic pre-romanticism; romanticism