Рекреаційний потенціал природно-заповідних об’єктів басейну р. Серна - Качаровський, Роман Євгенович; Єрко, Ірина Володимирівна; Чир, Надія Вікторівна; Чижевська, Лариса Тарасівна (Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна», 2020)
Розглянуто територію басейну р. Серна. Визначено основні її морфометричні характеристики. Дано загальну оцінку об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) її басейну. Охарактеризовано окремі об’єкти ПЗФ басейну. Проаналізовано їх потенційні природоохоронні та рекреаційні можливості в якості основи для екологічного туризму. Зазначено механізми покращення їх функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; об’єкти природно-заповідного фонду; рекреаційний потенціал; туризм; екологічний туризм; гідрологічний заказник; гідрологічний заказник; загальнозоологічний заказник; р.Серна; р.Стир; р.Прип’ять; Волинська область