Гімнастика на вулиці – World Gymnaestrada - Ковальчук, Надія Миколаївна (My University, 2022)
Мета дослідження полягає у розкритті сутності гімнастики для всіх та світової Гімнастради як ефективного та доступного виду масового спорту. З давніх-давен люди використовували гімнастику для довголіття, зміцнення здоров’я, удосконалення фізичних здібностей. Ніколас Куперус, який у 1881 році заснував «Гімнастику для всіх» вважав, що гімнастика позитивно впливає на тіло та душу людини, і запропонував ідею незмагальної гімнастики для широкої аудиторії. Ідея про гімнастику для великої маси людей не втратила свою актуальність і на сучасному етапі. Про це свідчить світова Гімнастрада, в якій беруть участь команди 33,8% країн світу. З кожною наступною Гімнастрадою кількість її учасників збільшується. В Україні є можливості для проведення масової гімнастики з різними верствами населення. Але такі заходи потрібно організовувати не епізодично, а налагодити їх систему. Особливо слід звернути увагу на пропагування даного заходу та просвітництво населення країни.
Keywords: виступи команд; Гімнастрада; гімнастичні вправи; Міжнародна федерація гімнастики; фестиваль; 796.41:3798