Ризики та переваги мегарегіональних торговельних угод - Кухарик, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Країни мають різноманітні мотиви підписуючи мегарегіональні торговельні угоди, що залежать від характеру угоди, про яку ведуться переговори, від конкретних країн, що беруть участь у переговорах. Часто рішення про започаткування такої угоди визначається геополітичними міркуваннями країн відповідного регіону. Однак остаточний успіх переговорів та довгострокова життєздатність угоди мають відношення швидше до економічних та комерційних переконань. Мегарегіональні торговельні угоди мають як переваги, так і ризики для системи світової торгівлі.
Keywords: торговельні угоди; мегарегіональні угоди