Функціонування прецедентного тексту в структурній композиції англійської епіграми - Поневчинська, Н. В.; Ponevchynska, N. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто лінгвокогнітивний аспект включення прецедент них текстів у структуру англомовної епіграми та їх функціонування. Проаналізовано прирощення смислу тексту художнього твору завдяки трансформаціям, які прецедент ний текст набуває після входження в текстовий простір епіграми. The article deals with cognitive aspect of inclusion of precedent text in the structure of the English epigram and their functions. The article analyzes an increase of text meaning due to the transformations of precedent text included into textual space of an epigram.
Functioning of Precedent Texts in the Compositional Structure of the English Epigram
Keywords: епіграма; epigram; прагматична установка; pragmatic aim; прецедентний текст; precedent text