Розвиток мотивації учнів початкової школи на уроках англійської мови - Панасюк, Марина Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У роботі виявлено, визначено та обґрунтовано умови ефективного навчання англійської вимови в учнів початкових класів. Розроблена методика, що включає комплексмотиваційних вправ для навчання учнів початкової школи. Ця методика складається з інструкцій, мнемотехнік, ігрових завдань, римівок, віршів та пісень. Запропонована методика допоможе вчителю організувати активні дії школяра по відношенню до об’єкта, що вивчається, а формування мотивації зможе забезпечити саморозвиток, самовиховання особистості школяра. Відповідно до необхідності мотивації були розроблені різні прийоми та методи мотивації, які можна безпосередньо включати до навчального процесу на уроці для додаткової мотивації та стимулу до оволодіння англійською граматикою та лексикою. У результаті після апробації та аналізу комплексу мотиваційних вправ для учнів початкових класів, перевірений метод довів свою спроможність та ефективність у навчанні учнів англійської мови.
Keywords: мотиваційні вправи; методика; мнемотехніки; мотивація; саморозвиток учнів