Особливості вокалізму українських говірок Берестейсько-Пінського Полісся в записах місцевого фольклору - Громик, Юрій Васильович; Hromyk, Yu. V. (Волинський державний університет ім. Лесі Українки, 2004)
Проаналізовано характерні особливості вокалізму українських говірок Берестейщини та Пінщини, відбиті в записах місцевого фольклору. Більшість прокоментованих фонетичних явищ берестейсько- пінських говірок – власне українські інновації, ареал яких охоплює всі північноукраїнські діалекти. In the article the characteristic features of Ukrainian sayings vocalism of Brest-Pinsk Polissya reflected in the local folklore notes are investigated. It is determined that the most phonetical phenomena of Brest-Pinsk Polissya sayings are proper Ukrainian innovation, area of which includes all the North-Ukrainian dialects.
Peculiarities of Ukrainian sayings vocalism of Brest-Pinsk Polissya in the local folklore notes
Keywords: ареал; area; говірка; sayings; вокалізм; vocalism; інновація; innovation; рефлекс; reflex; аналогія; analogy