Функціонально-комунікативні ознаки грамеми індикативної модальності - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано грамему індикативної (реальної) модальності на тлі категорійної структури сучасної української мови, визначено типологічні закономірності її вираження та вказано на специфіку вияву в мовленні.In this article the grammar meaning of the indicative modality base upon the categorical structure has been analyzed, the common features of its expressing have been expressed and its usage in speaking has been pointed.
Functionally-communicative characteristics of the grammar meaning of the indicative modality
Keywords: категорія модальності; індикативна модальність; висловлення; теперішній, минулий, майбутній час; ствердження; заперечення; the category of modality; the indicative modality; indicative modality; expressions; Present, Past, Future tenses; affirmative and negative forms; 811.81′367.7