Microscopic derivation of the hydrodynamic equations for the superfluid fermi-systems - Shygorin, Pavlo P.; Svidzynskyi, Anatolii V.; Шигорін, Павло Павлович; Свідзинський, Анатолій Вадимович (Інститут фізики конденсованих систем НАН України, 2006)
Starting from the first principles of statistical mechanics the two-fluid hydrodynamics of superconductor in ideal approximation is constructed. For construction of hydrodynamics the system of equation of motion for a normal and an anomalous correlation functions are used. The transition to equations of hydrodynamics is execute with help an expansion of equations of motion for correlation functions in terms of a small parameter. Виходячи з перших принципів статистичної механіки, побудовано дворідинну гідродинаміку надпровідника в ідеальному наближенні. Для побудови гідродинаміки використано систему рівнянь руху для нормальної та аномальної кореляційних функцій. Перехід до рівнянь гідродинаміки здійснюється через розклад рівнянь руху для кореляційних функцій за малим параметром.
Мікроскопічне виведення рівнянь гідродинаміки для надплинних фермі систем
Keywords: дворідинна гідродинаміка; кореляційна функція; надплинні Фермі-системи; two-ﬂuid hydrodynamics; correlation function; superﬂuid Fermi-systems