Особливості формування граматичної компетенції у студентів філологічних факультетів при навчанні латинської мови - Навольська, Галина Іванівна; Navolska, H. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті зроблено спробу окреслити особливості формування граматичної компетенції у студентів філологічних факультетів при навчанні латинської мови. Виявлено, що формування граматичної компетенції забезпечується завдяки дотриманню основних дидактичних принципів: свідомості, науковості, доступності, систематичності, послідовності, активності студентів у навчальній діяльності, і, особливо, врахуванню домінуючої ролі вправ. З’ясовано, що структура, спрямованість та види вправ і навчальних завдань повинні відповідати завданням курсу «Латинська мова» та слугувати досягненню поставленої мети. The author of the article tries to trace the peculiarities of students’grammar competence formation during the Latin language course at the Philological faculties. It is proved that the formation of grammar competence is ensured by such didactic principles as: consciousness, scientific quality, accessibility, systematic character, sequence, students’ activity on the one hand and the dominating role of practical exercises on the other. It is found out that the structure and types of exercises and other educational tasks should coincide with the aims of “The Latin language” course and thus to help in reaching the final object.
Peculiarities of Students’ Grammar Competence Formation during the Latin Language Сourse at the Philological Faculties
Keywords: граматична компетенція; grammar competence; дидактичні принципи; didactic principles; вправи; exercises