Значення локальних екомереж у структурі регіональної екологічної мережі Волинської області - Карпюк, Зоя Костянтинівна (My University, 2024)
Сучасні природоохоронні ініціативи – це ідеї системності збереження та відновлення довкілля, що реалізуються через національні й міжнародні програми реабілітації його стану: Натура–2000, Емеральд, Краківську декларацію, мережу біосферних заповідників, природоохоронних територій всесвітньої спадщини, природно-заповідних територій України, екомереж різного територіального рівня. Концепція єдиної екомережі належить до обов’язкових елементів стратегії стійкого екологічно безпечного розвитку.
Keywords: природоохоронні ініціативи; екологічна мережа; регіональна схема екологічної мережі Волинської області; природно-ресурсний потенціал території; природно-заповідний фонд; Волинська область; 502.1(477.82)