Фур’є перетворення в якості аплікації спектрального аналізу звуків у курсах комп’ютерної фізики та захисту інформації - Головін, Микола Борисович; Головіна, Ніна Анатоліївна (My University, 2021)
Розглянуто та апробовано прості приклади програмного коду в яких реалізуються Фур’є перетворення на мові Python засобами бібліотеки Numpy. Програмний код може бути використаний, як аплікація в багатьох розділах фізики для ілюстрації аналізу хвильових процесів, зокрема, в першу чергу, в акустиці та в оптиці, а також в курсі захисту інформації. Матеріал демонструє чисельні міжпредметні зв’язки математики та інформатики з різними розділами фізики та з курсом захисту інформації.
Keywords: Фур’є перетворення; спектральний аналіз; навчальне програмування; мова Python; бібліотека Numpy; міжпредметні зв’язки; комп’ютерна фізика; захист інформації; 534.44:004