Методи розв’язування олімпіадних і конкурсних задач з математики - Бушев, Дмитро Миколайович; Федуник-Яремчук, Оксана Володимирівна; Соліч, Катерина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Методичні вказівки призначені для методичного забезпечення лекційних, практичних занять, самостійної та дистанційної роботи студентів в рамках курсу ,,Методи розв’язування олімпіадних і конкурсних задач з математики”. Викладено найпростіші та основні методи розв’язання задач на подільність та приклади їх застосування. Мета розробки – підготовка студентів до викладання математики в класах, де цей предмет є профілюючим, навчання умінням і навичкам розв’язувати задачі, які найчастіше пропонуються для розв’язання на олімпіадах і турнірах.
Keywords: олімпіадні і конкурсні задачі з математики; подільність; метод розкладу на множники; метод математичної індукції; теорема про ділення з остачею; рівняння в цілих числах; 511.1