Екологічний аналіз роботи очисних сполук державного підприємства «Ковельводоканал» - Васінчук, Максим Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено екологічний аналіз роботи очисних споруд ДП «Ковельводоканал». У процесі дослідження висвітлено актуальні тенденції сьогодення у галузі очистки стічних вод; подано загальну характеристику очисних споруд ДП «Ковельводоканал»; розкрито особливості функціонування каналізаційних очисних споруд; описано методичні підходи до визначення фізичних та хімічних показників якості природних вод; подано загальні відомості щодо якості очистки стічних вод на очисних спорудах «Ковельводоканалу»; здійснено оцінку якості очистки стічних вод міста Ковеля за прозорістю, колірністю, запахом та за сполуками нітрогену.
Keywords: очисні споруди; екологічна оцінка; хімічний склад стічних вод; фізичні та хімічні показники якості природних вод