Відтворення лісу у Ківерцівському лісництві філії «Ківерцівське лісове господарство» - Лях, Олександр Григорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Одним з головних напрямків лісогосподарської діяльності є збереження та відтворення лісу. Лісові масиви піддаються постійним змінам. Антропогенний вплив, зміни клімату суттєво впливають на біологічну стійкість та продуктивність лісових ценозів. У першому розділі проаналізовано досвід створення лісових культур і сприяння природному поновленню лісу в Україні та за кордоном за літературними даними. В матеріалах другого розділу наведена загальна характеристика території та лісорослинних умов філії «Ківерцівське лісове господарство», а також основні положення методики досліджень. Третій розділ висвітлює досвід ведення діяльності з відтворення лісу та природне поновлення в Ківерцівському лісництві. У четвертому розділі наведена порівняльна економічна оцінка створення лісових культур та поновлення лісу шляхом природнього поновлення. П’ятий розділ містить інформацію про стан охорони праці на підприємстві Ківерцівське лісове господарство. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (35 джерел). Випускна кваліфікаційна робота магістра виконана на 41 сторінках друкованого тексту, містить 1 таблицю та проілюстрована 6 діаграмами. До роботи додаються 2 додатки обсягом 12 с.
Keywords: вільха чорна; дуб звичайний; лісові культури; лісокультурний фонд; природне поновлення; сосна звичайна; фонд природного поновлення