Типологія постмодерного персонажа - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, L. B. (Донецький національний університет, 2002)
У статті йдеться про типологію образу-персонажа в постмодерністській прозі на матеріалі української та зарубіжної літератури. У залежності від типу творчості митця – реалістичного, романтичного чи класицистичного (за концепцією Д.Наливайка) – визначаються універсальні типи постмодерністських персонажів, відповідно – міметичний, креативний та симулятивний (імітаційний). Аналізуються загальні принципи та тенденції творення постмодерністського персонажа. In the thesis special attention paid to the classification of postmodern personage in history-literal prospect according to the creation type of master.
Typology of postmodern personage
Keywords: постмодернізм; образ-персонаж; міметичний; симулятивний; креативний; тип творчості; postmodernism; character-personage; mimentical; imitative; creative; type of works