Образ святого Київської Русі в контексті морально-духовного розвитку суспільства - Шостак, Віктор; Shostak, Viktor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано сутність та зміст образу святості в його історичному розвитку. Описано особливості картини світу в християнській свідомості та еволюційні зміни у світогляді населення в умовах Київської Русі. Зроблено спробу осмислити практичну значимість образу святого в контексті сакральних цінностей та їх утілення в земних умовах.
The image of the Saint Kievan Rus in the Context of Moral and Spiritual Development of Society
Keywords: святість; morality; християнська свідомість; the Christian consciousness; Київська Русь; Kievan Rus; образ святого; saint image; сакральні цінності; sacred values; народна міфологія; folk mythology; церква; pre-Christian culture; 282:256:304