Співвідношення понять “прецедентний феномен” та “концепт” - Застровська, С. О.; Найдюк, О. В.; Zastrovska, S. O.; Naydyuk, O. W. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті визначено поняття “прецедентний феномен” та “концепт”, з’ясовано зв’язок між ними. На кон- кретних прикладах продемонстровано актуалізацію концептів і їхніх ознак прецедентними феноменами. The article deals with the notion “precedent phenomenon” and “concept” and their interrelation. Actualization of concepts and their signs by precedent phenomena have been shown.
The Interrelation of the Nаtions of “Precedent Phenomenon” and “Concept”
Keywords: прецедентный феномен; прецедентное высказывание; концепт; актуализация; профили- зация; концептуальный признак; precedent phenomenon; precedent utterance; concept; actualization; profilization; conceptual sign