Приватний сектор і розвиток підприємництва в Україні - Гудзеляк, Ірина; Гудзеляк, Андрій; Hudzelyak, Irina; Hudzelyak, Andrej (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Розглянуто процес формування приватного сектора економіки України та особливості розвитку підприєм- ницької діяльності. Показано розподіл об’єктів за формами власності в різних сферах економіки. Розкрито місце приватного сектора в економіці України. Відображено динаміку кількості приватних підприємств, уста- нов, організацій і фермерських господарств; здійснено просторовий аналіз розміщення приватних суб’єктів господарювання. У розрізі різних видів економічної діяльності проаналізовано основні структурні показники діяльності суб’єктів підприємництва, у тім числі кількість суб’єктів господарювання, кількість зайнятих працівників, обсяг реалізованої продукції. Проведено просторовий аналіз діяльності суб’єктів підприємництва. Визначено головні проблеми розвитку приватного сектора в Україні. The process of formation of the private sector in Ukraine and particularly entrepreneurship was considered. The distribution of objects by ownership in different sectors of the economy was shown. The place of the private sector in the economy of Ukraine was revealed. The dynamics of the number of private enterprises, institutions, organizations and farms was displayed; spatial analysis of allocation of private entities was made. In terms of different types of economic activity the main structural indicators of business activities was analyzed, including number of business entities, number of employed, volume of sales. Spatial analysis of business activities was made. Main problems of private sector development in Ukraine were listed.
Private Sector and Enterprise Development in Ukraine
Keywords: підприємництво; приватний сектор; приватизація; приватна власність; суб’єкти підприємництва; entrepreneurship; private sector; privatization; private property; business entities