Атрибуція традиційних сорочок (за фондовими збірками музеїв Волинської області) - Дмитренко, Алла Адамівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У методичній розробці вміщено матеріали для практичних занять і самостійної роботи при вивченні ОК «Основи атрибуції та експертизи культурних цінностей». У розробці вміщено аналіз основних атрибутивних ознак жіночих і чоловічих сорочок Волині, здійснений на основі аналізу праць дослідників традиційного одягу та збірок Музею етнографії Волині та Полісся при ВНУ ім. Лесі Українки, Волинського Любомльського та Маневицького краєзнавчих музеїв. Розробка розрахована на здобувачів вищої освіти спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство» і музейних працівників етнографічних музеїв, етнографічних відділі
Keywords: атрибутивні ознаки; вишивальні шви; волинські сорочки; зразки уніфікованих паспортів; чоловіча сорочка; жіноча сорочка; 069:391.4(477.82)(072)