Біоритмологія - Дейнека, Людмила Панасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Бібліотека, Біологічний факультет, 2014)
Література, яка вміщена в покажчику, є наявною у фондах бібліотеки. Підбір завершено у квітні 2014 р. Рекомендовано для викладачів, студентів.
Мета бібліографічного покажчика – з найбільшою повнотою подати бібліографічну інформацію зі спецкурсу «Основи біоритмології», який вивчається у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки (Біологічний факультет) для забезпечення навчальної і науково-дослідної роботи студентів. Бібліографічні матеріали згруповано за розділами: 1. Наука про біологічні ритми 2. Ритми поведінки у безхребетних та хребетних 3. Онтогенез циркадіанних ритмів 4. Щоденні пристосувальні стратегії поведінки 5. Орієнтація в просторі за допомогою годинника 6. Ритми працездатності 7. Припливні й місячні ритми 8. Річні ритми (загальна перспектива). Річні ритми в людини 9. Часові характеристики сну
Keywords: бібліографічні видання; біологічні ритми; поведінка тварин; 28я1