Концепт «Іншого» у філософському романі «Еней і життя інших» Юрія Косача - Юрчак, Галина; Yurchak, Halyna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті на матеріалі роману «Еней і життя інших» проаналізовано філософську суть поняття «Іншого», що представлене через відношення «Я» – «Інші». Акцентовано увагу на діалогічності природи стосунків між «Я» та «Іншими». Зосереджено увагу на різних аспектах утілення «Іншого» в художніх образах твору: як вторинного начала, як того, хто живе поруч із «Я» тощо. In the article based on the novel «Enei and Life of the Others» we have analyzed the philosophic essence of the concept of «Other» represented through relation «I» – «Others». The focus is made on the dialogical nature of relations between «I» and «Others». There were emphasized different aspects of personification of «Other» in word pictures: as derived principle, as the one who lives by the side of «I», and so on.
The Concept of «Other» in the Philosophic Novel «Enei and Life of the Others» by Yuriy Kosach
Keywords: концепт «Інший»; філософський роман; екзистенціалізм; діалогізм; the concept of «Other»; philosophic novel; existentialism; dialogical thinking