Потокова цифрова обробка аудіосигналів для конфігурування музичних інструментів - Маркітан, Володимир Олегович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота присвячена розробці програмного забезпечення для налаштування струнних музичних інструментів шляхом спектрального аналізу звуків з використанням перетворення Фур'є. Розглянуто актуальність створення таких програм для музикантів, звукоінженерів та в музичній освіті. Мета роботи: реалізація застосунку-тюнера для налаштування музичних інструментів на основі алгоритмів швидкого перетворення Фур'є та гармонічного спектрального аналізу мовою Python. Завдання включають огляд методів спектрального аналізу, розробку алгоритмів, реалізацію в IDE PyCharm, оцінку точності та ефективності програми.
Keywords: тюнер; перетворення Фур'є; FFT; HPS; спектральний аналіз; Python; PyCharm; музичні інструменти; налаштування