Педагогічні умови виховання дослідницької суб’єктності підлітків у гуртковій роботі - Буднік, Світлана Василівна; Budnik, Svitlana V. (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2015)
Актуальність теоретичного обґрунтування педагогічних умов виховання суб’єктності підлітків у гуртковій роботі в процесі дослідницької діяльності обумовлена сензитивністю визначеного вікового періоду для розвитку дослідницької суб’єктності школярів. Метою статті є визначення педагогічних умов ефективного виховання суб’єктності підлітків у гуртковій роботі в процесі дослідницької діяльності. Відзначено, що успішному формуванню дослідницької суб’єктності підлітків на заняттях гуртка сприяють: модифікація змісту дослідницької діяльності підлітків у гуртковій роботі; використання інтерактивних форм і методів; суб’єкт-суб’єктна взаємодія компетентного керівника гуртка та підлітків; розвинена самоактуалізація та позитивна мотивація дослідницької діяльності школярів, їх стійка потреба в саморозвитку та самовдосконаленні.
Pеdagogical Terms of Research Subjectedness Education Among Teenagers in Circle Work
кафедра теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти
Keywords: дослідницька діяльність; дослідницька суб’єктність підлітка; суб’єктність підлітка; pedagogical terms; rearch activity; teenager subjectedness