Актуальність використання засобів інноваційних технологій у фаховій підготовці майбутніх учителів фізичної культури - Гуменюк, Сергій; Gumeniuk, Sergiy (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано актуальність і доцільність фахової підготовки майбутніх учителів фізичної культури засобами інноваційних технологій. Інноваційні засоби навчання спрямовуються на активізацію емоційної й пізнавальної сфер та розглядаються як процес розвитку професійних здібностей студентів, що дає змогу перетворювати знання й уміння в частину професійної компетентності вчителя. Застосування сучасних інноваційних технологій у процесі фахової підготовки майбутніх учителів фізичної культури є доцільним, адже це створює нові можливості для покращення навчання, активізації професійного мислення, формування професійних умінь і навичок. In the article it is analyzed the relevance and appropriateness of professional training for future teachers of physical culture with the help of innovative technologies. Innovative learning methods are aimed at activation of the emotional and cognitive areas and are considered as the prosses of students professional abilities development which enable converting knowledge and skills into the professional competence of a teacher. The use of modern innovative technologies in the process of professional training of future teachers of physical education is appropriate, because they create new opportunities to improve learning, enhance professional thinking, formation of professional abilities and skills.
Topicality of Using the Innovative Technologies Means in Professional Training of Future Teachers of Physical Education
Keywords: інноваційні засоби навчання; фахова підготовка; учителі фізичної культури; навчальновиховний процес; innovative learning methods; professional training; physical education teachers; educational process