Практична стилістика : робоча навчальна програма та методичні рекомендації для студентів напрямів підготовки "Видавнича справа та редагування", "Журналістика" - Левчук, Ірина Петрівна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Розглянуто основні науково-теоретичні положення, що сприяють практичному вдосконаленню мови, вибору мовцем найдоцільніших форм спілкування в різних суспільних сферах, засвоєнню мовних норм. Розроблено комплекс індивідуальних та самостійних завдань, спрямованих на закріплення та поглиблення теоретичних положень. Подано методичні рекомендації, необхідні для виконання індивідуальної роботи. Для студентів ІІІ курсу напрямів підготовки "Видавнича справа та редагування", "Журналістика".
Keywords: стилістика; практична стилістика; теоретична стилістика; основні поняття стилістики; засоби стилістики; функціональний стиль; стилістична диференціація