Емоційно-стилістичні особливості українських нечленованих висловлень згоди та незгоди порівняно з іншими слов’янськими - Латушка, Ганна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті розглянуті стилістичні та емоційно-експресивні особливості українських синтаксично нечленованих висловлень для вираження згоди та незгоди порівняно з білоруськими, чеськими та болгарськими. Зроблено висновки про те, що система таких висловлень має свої стилістичні та емоційно-експресивні особливості навіть у близьких мовах.
Keywords: висловлення; комунікація; незгода; синтаксис; синтаксично нечленовані висловлення; слов’янські мови