Категорійні ознаки віддієслівних іменників - Костусяк, Наталія Миколаївна (Донецький національний університет, 2018)
Запропоновано різноаспектне дослідження спрямованих в іменникову сферу дієслів, з’ясовано умови їхньої синтаксичної, морфологічної та семантичної субстантивації, схарактеризовано граматичну та значеннєву палітру віддієслівних іменникових компонентів, розглянуто їхні видові та валентні ознаки, закцентовано на іменникових морфологічних категоріях віддієслівних форм.
Keywords: дієслово; іменник; транспозиція; субстантивація; час; стан; спосіб; вид; валентність; рід; число; відмінок