Оркестрове диригування: методичні рекомендації до практичних занять - Кучерук, Володимир Феофілович; Kucheruk, Volodymyr F.; Кучерук, Надія Петрівна; Kucheruk, Nadiya P. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
В методичних рекомендаціях відображені основні завдання диригента, визначаються основні принципи роботи над музичним твором, висвітлюються ті питання методики, які б в значній мірі сприяли покращенню викладання диригування, допомогли б у самостійній роботі студента, давали конкретні завдання, навички і уміння з даної дисципліни. Рекомендовані студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Музичне мистецтво» при вивченні курсу «Основи диригування» та «Оркестрове диригування», а також аспірантам, учителям, працівникам закладів культури і мистецтв.
Keywords: оркестровий клас; оркестрове диригування; вступ; опера; Запорожець за Дунаєм; С. С. Гулак-Артемовський; схема диригування; штрихова техніка; такт; диригентські жести; цифра; акорд; диригентський прийом; оркестрове тутті