Гідрографія України - Стельмах, Валентина Юріївна; Мельнійчук, Михайло Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальна дисципліна „Гідрографія України” належить до обов’язкових дисциплін та передбачена навчальним планом студентів спеціальності 103 „Науки про Землю” ОПП „Гідрологія”. Конспект лекцій з курсу „Гідрографія України” підготовлено у відповідності до робочої програми. У методичній розробці висвітлено теоретичний матеріал з основних тем, що передбачає вивчення конкретних водних об’єктів, їх режиму і господарчого значення, а також визначення їх зв’язку з географічними умовами територій. Курс лекцій доповнюється таблицями та ілюстративним матеріалом, а завершує його значний список джерел та літератури.
Keywords: методи гідрографічних досліджень; структура гідрографічної мережі; 911:556(477)(07)