Відприкметникова синтаксична вербалізація - Мельник (Пасічник), Ірина Анатоліївна; Melnyk (Pasichnyk), I. A. (Волинський державний університет ім. Лесі Українки, 2006)
У статті розглянуто відприкметникову синтаксичну вербалізацію: з’ясовано особливості синтаксичного переходу прикметника у сферу дієслова, вирізнено й детально охарактеризовано семантичні групи синтаксичних дієслів. The article considers adjectivized syntactical verbalization. The author consentrates on the peculiarities of transition of adjective into the field of verb, differentiates and analyzes the semantic groups of syntactical verb.
Синтаксическая вербализация имен прилагательных
Keywords: прикметник; дієслово; транспозиція; вербалізація