Географія злочинності держав світу - Котик, Л. І.; Смоляк, Ю. Я.; Kotyk, L. I.; Smoliak, Y. Ia. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Обґрунтовано актуальність дослідження злочинності у світі. Узагальнено напрацювання міжнародних інституцій із вивчення злочинності та внесок українських учених у дослідження злочинності на глобальному рівні. Проаналізовано особливості розвитку злочинності на глобальному, макрорегіональному (географічний світ) та локальному (окремі держави) рівнях. Укладено типологію держав світу за індексом злочинності. Звернуто увагу на функціонування організованої злочинності у світі. Justified the relevance of research crime in the world. Generalized achievements of international institutions of study of Crime; contribution Ukrainian scientistsin research crime on global level. Analyzed the features of crime at the global, macroregional (geographic world) and local (individual state) levels. Concluded typology of the state on the crime index. Paid attention to the functioning of organized crime in the world.
Geography of Crime Countries of the World
Keywords: географія соціальних негараздів; злочинність; індекс злочинності держав світу; типологія держав; організована злочинність; geography of social problems; crime; crime index of the state; typology of the state; organized crime