Психологія організаційної поведінки - Кихтюк, Оксана Василівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальний курс «Психологія організаційної поведінки» передбачає набуття студентами теоретичних та практичних знань, умінь та навичок необхідних для використання у процесі професійної діяльності HR - спеціаліста, організаційного психолога. Психологія організаційної поведінки наукова дисципліна спрямована на вивчення та дослідження впливу менеджерів, управлінських структур на ефективність праці, визначення місії кожного співробітника в колективі. Головна мета курсу сформувати майбутніх фахівців, професіоналів, котрі стануть кадровим потенціалом на підприємствах, організаціях, у сфері обслуговування. Знання з психології організаційної поведінки забезпечать сучасній організації не лише кваліфікованих працівників, але й розвинених особистостей здатних аналізувати результати своєї діяльності, прогнозувати ризики, можливості, вирішувати проблеми, розширювати аспекти вдосконалення працівників та організації загалом.
Keywords: психологія; організація; працівники; структура; мотивація; емоції; регулятивна сфера особистості; 159.9