Порівняння макро- і мікроморфології мозочка в представників різних класів на прикладі ящірки прудкої, перепела звичайного, підковоноса великого - Омельковець, Я. А.; Березюк, М. В.; Omelkovets, Ya. A.; Berezyuk, M. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
Наведено результати дослідження макроморфології мозочка та цитоархітектоніки кори в представників різних класів: ссавців – на прикладі підковоноса великого (Philobhus ferrumeauinum), птахів – перепела звичайного (Coturnix coturnix), плазунів – ящірки прудкої (Lacerta agilis). Виявлено відмінності в будові мозочка, пов’язані із середовищем проживання, ступенем локомоторної активності, опануванням повітряного простору. The results of research of macromorphology of cerebellum are resulted and citoarkhitektoniki of bark for the representatives of different classes. Savci – on the example of pidkovonosa large (Philobhus ferrumeauinum), birds – quail ordinary (Coturnix coturnix), reptiles – lizard of quick (Lacerta agilis). Viyavleno difference in the structure of cerebellum the lives related to the environment, by the degree of lokomotornoy activity, capture of air space.
Сравнение макро- и микроморфологии мозжечка у представителей разных классов на примере ящерицы прыткой, перепела обыкновенного, подковоноса большого
Comparison of Makro- and Mikromorfologiya Cerebellum for the Representatives of Different Classes on the Example of Lizard Quick, Perepela Reserve, Pidkovonosa Large
Роботу виконано на кафедрі зоології ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: птахи; ссавці; плазуни; мозочок; кора мозочка; цитоархітектонічний шар; нейрон; birds; savci; reptiles; cerebellum; bark of cerebellum; citoarkhitektonichniy layer; neuron