Психологічна допомога учасникам бойових дій та їх сімʼям - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Федоренко, Раїса Петрівна; Мельник, Антоній Петрович; Магдисюк, Людмила Іванівна; Дучимінська, Тамара Іванівна; Грицюк, Ірина Михайлівна; Коширець, Віктор Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Видання презентує розширений і доповнений варіант комплексної програми «Психологічна допомога учасникам бойових дій та їх сімʼям». Представлені пріоритетні теоретико-емпіричні дані монографії пропонують інноваційну розробку різноманітних заходів, які спрямовані на суттєві та швидкі зміни в особистісному функціонуванні осіб, які переживають ознаки посттравматичних стресових станів внаслідок бойових дій. У монографії пропонуються практичні розробки засобів допомоги як самим учасникам, так і особам з їх найближчого оточення. Пропонується широкий спектр діагностичного інструментарію, практичних технік і вправ, які успішно можуть використовуватись в роботі з даною категорією осіб. Для психологів, практичних психологів, інших фахівців, які залучені та зацікавлені в психологічній допомозі учасникам бойових дій та членам їх сімей.
Keywords: психологічні особливості переживання ПТСР; профілактика ПТСР у військовослужбовців; основи психології суїцидальної поведінки; шлюбно-сімейні взаємини учасників зони бойових дій; реабілітаційний процес з військовослужбовцями; 364.62:159.96-057.36