Національно-визвольний рух в Україні у 1920–1940 рр. - Ленартович, Олег Юрійович; Lenartovych, Oleh Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Дисципліна «Національно-визвольний рух в Україні у 1920–1940-х рр.» належить до переліку вибіркових дисциплін і спрямована на виховування у студентів почуття патріотизму, пошани до історичного минулого свого народу, визначити головні чинники виникнення національно-визвольного руху, простежити основні напрямки формування ідеології українського націоналізму, визначити особливі та загальні риси розвитку ідеї необхідності відродження національної державності, проаналізувати зміни у тактиці та стратегії національно-визвольного руху, розглянути механізми реалізації національної ідеї на різних історичних відтинках часу, висвітлити взаємозв’язок між національно-визвольними рухами у республіках СРСР, сприяти виробленню в студентів навичок наукової роботи, формуванню в них власної думки з даної проблеми, а також національної самосвідомості.
Keywords: ОУН; державність; національно-визвольний рух; політика