Фізична терапія та ерготерапія при інсульті - Андрійчук, Ольга Ярославівна; Грейда, Наталія Богданівна; Лавринюк, Володимир Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Реабілітаційні програми потрібно складати індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням загального стану, віку, статі тощо. Одним з елементів методики програми занять при захворюванні серцево-судинної системи є дозування фізичного навантаження. Основними критеріями дозування при проведенні занять є: підбір терапевтичних вправ, кількість повторень, щільність навантаження, тривалість. У методичних рекомендаціях розглянуто теорію та практику реабілітації при інсульті, підібрано комплекси терапевтичних вправ для покращення функціонального стану та відновлення ходи після інсульту. Рекомендовано здобувачам освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньо-професійної програми Фізична терапія, ерготерапія. Методичні рекомендації будуть корисними для фахівців в галузі охорони здоров’я.
Keywords: реабілітація після інсульту; фізична терапія; ерготерапія; реабілітація ходи; 616.831:615.85(072)