Соціально-педагогічна профілактика віктимної поведінки підлітків: теоретичний аспект - Сушик, Наталія Степанівна; Sushyk, Nataliia S. (Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, 2016)
У статті визначено сутність, етапи формування віктимноі' поведінки підлітків. ОбГрунтовано, що виникнення віктимноі' поведінки підлітків обумовлюсться комплексным впливом специфічних i неспецифічних факторів (психофізіологічного, індивідуально—психологічного і соціально—психологічного характеру). Бизначено мету, завдання, зміст, види, форми, методи соціально—педагогічноі' профілактики віктимноі'поведінки підлітків. In the article certainly essence, stages afforming of victim behaviour of teenagers. Grounded, that the origin of victim behaviour of teenagers is stipulated complex inﬂuence of speciﬁc and unspeciﬁc factors (psycho physiological, individual psychological and social psychological character). Certainly purpose, task, maintenance, kinds, forms, methods of social pedagogical prophylaxis of victim behaviour of teenagers.
Keywords: віктимна поведінка; фактори та етапи формування віктимної поведінки; соціально—педагогічна профілактика віктимної поведінки підлітків; victim behaviour; factors and stages of forming of victim behaviour; social pedagogical prophylaxis ofvictim behaviour ofteenagers