Французькі запозичення військових термінів в німецькій мові - Бугайчук, О. В. (Київський національний лінгвістичний університет, 2025)
У тезах розглядається вплив французької мови на німецьку військову термінологію, що відбувався, головним чином, у період з XVII до XIX століття. Окреслено основні аспекти цього впливу, зокрема терміни, що стосуються командування, структури армії, оборонної техніки, тактики, армійського екіпірування та військових звань. Акцентовано увагу на значному внеску французької мови через Наполеонівські війни, а також культурний обмін і навчання німецьких офіцерів у Франції. Визначено, що французькі військові терміни стали невід'ємною частиною німецької мови та відображають високий рівень французької військової організації, що справила значний вплив на військову термінологію в Європі.
Keywords: Військові терміни; запозичення; військова термінологія; французькі військові терміни