Патріотичне виховання дітей старшого дошкільного віку засобами художньої літератури - Склезь, Руслана Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У випускній кваліфікаційній роботі досліджено процес патріотичного виховання дітей старшого дошкільного віку засобами художньої літератури. Перший розділ роботи висвітлює психолого-педагогічні основи формування патріотичних почуттів, спрямовує увагу на особливості формування патріотичних почуттів у дошкільників старшого дошкільного віку, розкриває особливості формування патріотичних почуттів за допомогою засобів художньої літератури. Дано визначення таким поняттям: «патріотичне виховання», «патріотизм». Розглянуто базові документи, які регулюють патріотичне виховання у закладі дошкільної освіти, визначено методи і прийоми роботи, котрі можна використовувати у ході організації патріотичного виховання у дітей старшого дошкільного віку. Другий розділ роботи спрямований на практичні аспекти формування патріотичних почуттів дітей старшого дошкільного віку засобами художніх творів. З’ясовує рівні сформованості патріотичних почуттів у дітей старшого дошкільного віку та висвітлює результати дослідження. У висновках підсумовано важливі моменти роботи.
Keywords: патріотичне виховання; патріотизм