До питання латинської моделі нотаріату - Старчук, Оксана Володимирівна (Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна», 2023)
У статті проаналізовано латинську модель нотаріату, його форми (німецька, французька, змішана), ознаки та принципи. Визначено, що нотаріат в Україні найближчий до німецької моделі, для якої характерним є чітка система посадових осіб, які посвідчують права та факти з метою надання їм юридичної вірогідності, однак така діяльність має формалізовано-логічний характер.
Keywords: нотаріат; латинський нотаріат; англо-саксонський нотаріат; форми натинського нотаріату