Комунікативний потенціал релігійного інтернет-тексту (на прикладі проповідей митрополита Луцького і Волинського Михаїла) - Рожило, Марія Андріївна; Rozhylo, Mariia A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Акцентовано увагу на актуалізації новітніх форм релігійної Інтернет-комунікації: електронних версій друкованих релігійних видань, блогів священнослужителів; можливість парафіян спілкуватися в соціальних мережах, заходити на спеціалізовані веб-сторінки, об’єднуватися в релігійні спільноти, шукати однодумців в Інтернет-просторі, залишати свої відгуки та коментарі на новини світського та духовно-релігійного змісту тощо. Проаналізовано тексти проповідей митрополита Луцького і Волинського Михаїла із погляду їх комунікативного потенціалу. З’ясовано структурні, змістові, мовні особливості проповідей священика у контексті комунікативних можливостей релігійного медіатексту онлайн формату. Attention is accented on actualization of the newest forms of religious Internet-communication: electronic versions of printing religious editions, blogs of confessors; possibility of parafiyan to communicate in social networks, call on the specialized web-pages, unite in religious associations, search like-minded persons in Internet, to abandon the reviews and comments on news society and spiritually religious to maintenance and others like that. Texts of sermons of metropolit Lutsk and Volhyn Mikhail are analysed from point of their communication potential. The structural, semantic, linguistic features of sermons of priest are found out in the context of communication possibilities of religious mediatext on-line of format.
Communicative potential religious internet text (on the sermon of metropolitan Lutsk and Volyn Michael)
Keywords: комунікація; комунікативний потенціал; комунікативна мета; релігійний медіатекст; проповідь; communication; communication potential; communication purpose; religious mediatext; sermon